Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Solon TV
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ / MEN AND ANIMALS Εκτύπωση E-mail
Solon TV

Ένα βίντεο για τη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα, μέσα από τα μάτια ανθρώπων, που περνώντας από τη ζωή άφησαν ένα διαχρονικό μήνυμα ενότητας, αγάπης, πολιτισμού, νοήματος  και χαράς στη συνύπαρξη.
 
Περισσότερα...
 
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΝΗΛΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ (1985) ~ ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΟΠΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ… Εκτύπωση E-mail
Solon TV
Τρίτη, 11 Νοέμβριος 2014 09:51

Cornelius-Castoriadis-by-Pablo-SeccaΈνα σπάνιο οπτικό ντοκουμέντο της συζήτησης του Καστοριάδη με τρεις Έλληνες πανεπιστημιακούς. Βιντεοσκοπήθηκε από τον εκδότη Γιάννη Καραπαπά (εκδόσεις «Τροπή»).

Ο Κορνήλιος Καστοριάδης γεννήθηκε το 1922 στην Κωνσταντινούπολη και υπήρξε ένας φιλόσοφος που το έργο του μέσα από τη διεπιστημονικότητα και την πολυεδρικότητα του κατάφερε να είναι οικουμενικό.

Η συμμετοχή του σε ποικίλες πολιτικές και φιλοσοφικές συγκρούσεις αλλά και η σύζευξη γνωστικών πεδίων όπως της φιλοσοφίας, της πολιτικής, της ψυχανάλυσης, της οικονομίας, της βιολογίας τον καθιστούν έναν από τους σημαντικότερους φιλοσόφους του 20ου αιώνα.

Περισσότερα...
 
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
Solon TV

        Στα πλαίσια της διάσκεψης στην Κοπεγχάγη για τις κλιματικές αλλαγές η Μ.Κ.Ο. «Σόλων» δημιούργησε ένα βίντεο που αφορά στη συνειδητοποίηση για το δικαίωμα της ζωής, για όλα τα όντα του πλανήτη. Οι κλιματικές αλλαγές δεν απειλούν άμεσα μόνο τον άνθρωπο, ο οποίος ευθύνεται σε ένα μεγάλο βαθμό για αυτές, αλλά και κάθε μορφή ζωής που κατοικεί στη Γη.

       Δυστυχώς τα ζώα δε θα μπορέσουν να στείλουν αντιπρόσωπο στην Κοπεγχάγη στις 7 Δεκεμβρίου 2009, αν και θα είχαν να μας πουν πολλά… Αυτό όμως δεν κάνει λιγότερο σημαντική την ύπαρξή τους καθώς και τη συμβολή τους  στην ισορροπία και βιωσιμότητα του οικοσυστήματος. 

Ας αναλάβουμε λοιπόν το βάρος των ευθυνών που μας αναλογεί και ας υπερασπιστούμε ενσυνείδητα κάθε μορφή ζωής, αν θέλουμε να ελπίζουμε σε ένα αειφόρο μέλλον.


 
ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΗ ΤΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ Εκτύπωση E-mail
Solon TV

Η δημοσιογραφική ομάδα της τηλεοπτικής εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» της ΝΕΤ ήταν παρούσα σε  απελευθέρωση θεραπευμένων πουλιών η οποία πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΠΑΖ και τη ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ με την αρωγή του δασαρχείου Σπερχειάδας στο Δ.Δ. Μάκρης, στο πλατανοδάσος που αναπτύσσεται κατά μήκος του Σπερχειού ποταμού και σε ένα λόφο του Δήμου Σπερχειάδας. Η διαδικασία της απελευθέρωσης των πετούμενων φίλων μας δημιουργεί εικόνες και μεγαλειώδη συναισθήματα τα οποία διαχέονται στο χώρο και αγγίζουν τους συμμετέχοντες της ιδιαίτερης αυτής στιγμής. Το σπίτι του κάθε όντος είναι η Ελευθερία του και εμείς χαιρόμαστε που τα βοηθήσαμε να βρουν το δρόμο τους προς αυτόν.
Καλή Ελευθερία !!!

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 2

Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία