Creative Commons License
Είναι ελεύθερη: για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου. Υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις >>>
Φιλοζωία
H OIKOYMENIKH ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Εκτύπωση E-mail

moraki kas 2-15 yiannis-zisis 520To κείμενο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων των Ζώων υιοθετήθηκε από την Διεθνή Ένωση Δικαιωμάτων των Ζώων και άλλες οργανώσεις στα πλαίσια διεθνούς συνάντησης, με θέμα τα δικαιώματα των ζώων η οποία έλαβε χώρα στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο του 1977.
Η Διακήρυξη υπογράφηκε στο Παρίσι τον Οκτώβριο του 1978.

Προοίμιο:
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ζωή είναι ενιαία, ότι όλα τα είδη έχουν κοινή καταγωγή και διαφοροποιούνται υπό το νόμο της εξέλιξης των ειδών,

Περισσότερα...
 
ΜΑΚΑΚΟΙ: ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 23 Μάιος 2017 15:19

macacaΣημαντικές παρατηρήσεις επιστημόνων σ' ένα νησάκι της Ιαπωνίας

Πριν από κάνα χρόνο, περίπου, σας είχα περιγράψει, περιχαρής (!), μια επινόηση του μικρότερου σε ηλικία σκύλου μου, του Ταρζάν, με την οποία έλυσε ένα συγκεκριμένο πρόβλημά του: αφού είχε φάει σχεδόν όλο το φαγητό του, συνήθιζε μετά να γλείφει και το τσίγκινο μπολάκι του, ώστε να μαζέψει με τη γλώσσα του ακόμα και τα πιο μικρά κομματάκια απ' την τροφή του.

Περισσότερα...
 
ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΖΩΑ, ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (του Παναγιώτη Διαμαντή) Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 12 Μάιος 2017 14:26

zoa peiramataΜε χαρά πήρα στα χέρια μου το βιβλίο του δρος Σταύρου Καραγεωργάκη με τίτλο «Περιβαλλοντική Φιλοσοφία και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» (εκδόσεις Ευτοπία).

Πρόκειται για κείμενα δημοσιευμένα σε διάφορα βιβλία, που ο συγγραφέας τους θέλησε να συγκεντρώσει σε έναν τόμο, μιας και όλα έχουν σχέση με ζητήματα περιβαλλοντικής ηθικής, πολιτικής οικολογίας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Ζητήματα, δηλαδή, σχετικά με τις υποχρεώσεις του ανθρώπου απέναντι στη φύση, με τα δικαιώματα των ζώων, την κλιματική αλλαγή κ.λπ.

Περισσότερα...
 
ΟΔΗΓΙΕΣ: ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ; Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 09 Μάιος 2017 14:52

spitakiaΚαθώς τελευταία παρατηρείται αντίδραση για την τοποθέτηση σκυλόσπιτων, τροφής και νερού από φιλοζωικές ομάδες και άλλους μεμονωμένους εθελοντές, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως η προστασία από τις καιρικές συνθήκες και η διατροφή θεωρούνται προϋποθέσεις αναγκαίες για κάθε ζώο συντροφιάς ιδιόκτητο ή μη.

Στην περίπτωση των ιδιόκτητων ζώων η στέρηση από αυτά τα αγαθά θεωρείται παθητική κακοποίηση, όπως σαφώς ορίζεται στον νόμο 4039/12 και την τροποποίησή του στο νόμο 4235/14, άρθρο 46 και με σαφήνεια διευκρινίζεται στην υπ αριθ 1/2013 Εγκύκλιο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Περισσότερα...
 
ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΣΚΥΛΟ (του Δημήτρη Ανέστου) Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 19 Απρίλιος 2017 15:07

paidia-anagnosiΓια τα παιδιά με δυσκολία στην ανάγνωση φαίνεται πως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου μπορεί να δώσει τη λύση!

Ακούγεται απίθανο. Πώς είναι δυνατόν ο σκύλος να μπορεί να βοηθήσει κάποιον να αποκτήσει μια ικανότητα που το ίδιο δεν διαθέτει; Και όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ανάγνωση βιβλίων στα σκυλιά μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά που δυσκολεύονται στην ανάγνωση να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους.

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...
« ΈναρξηΠροηγούμενο1234567ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 7

Social Media

Photo Gallery

Διαφήμιση
Σόλων, για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό - Copyright © 1990-2012 - Επικοινωνία